Tältä sivulta löydät vastaukset Matlua koskeviin useimmin kysyttyihin kysymyksiin. Mikäli et löydä kysymykseesi vastausta tältä sivulta, olethan yhteydessä Matlun hallitukseen tai tiettyyn virkailijaan, joka mahdollisesti voisi auttaa vastauksen löytämisessä!

 • Mikä on Matlu?

Matlu on vuonna 1994 perustettu Helsingin yliopiston matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan opiskelijajärjestöjen edunvalvonta- ja yhteistyöjärjestö. Matlun ydintoimintaa on tiedekuntatason edunvalvonta. Aktiivinen yhteydenpito tiedekunnan henkilökuntaan, hallinnon opiskelijaedustajiin sekä ylioppilaskuntaan mahdollistavat nopean ja kattavan tiedonkulun. Viime vuosina tärkeäksi keskustelufoorumiksi on vakiintunut tiedekuntasauna, jossa henkilökunta ja ainejärjestöjen edustajat pääsevät keskustelemaan opintoasioista rennossa tunnelmassa. Lisää edunvalvonnasta. Matlun rooli yhteistyöjärjestönä näkyy lukuisissa oppiaine- ja tiedekuntarajat ylittävissä tapahtumissa. Vuosittaisiin tapahtumiin lukeutuu MEGAkulkuneuvo sekä useita bileitä ja sitsejä. Matlu toimii myös Domus Gaudiumilla sijaitsevan Matlu-klusterin ylläpitäjäjärjestönä. Kerhotilaa hallinnoi erillinen leppätalokomitea. Katso varauskalenteri.

 • Keitä Matlussa on?

Matlun varsinaisia jäseniä ovat järjestöt, välillisiä puolestaan kaikki jäsenjärjestöihin liittyneet opiskelijat. Toimeenpaneva elin on hallitus, joka koostuu 8-18 jäsenjärjestöjen jäsenistä. Halituspaikkoja pyritään jakamaan mahdollisimman laajasti kaikkien tiedekunnan oppiaineiden opiskelijoille. Hallituksen lisäksi toimintaa tukevat myös virkailijat sekä jäsenjärjestöjen aktiivit.

 • Mitä Matlu tekee?

Matlun ydintoimintaa on tiedekuntatason edunvalvonta. Aktiivinen yhteydenpito tiedekunnan henkilökuntaan, hallinnon opiskelijaedustajiin sekä ylioppilaskuntaan mahdollistavat nopean ja kattavan tiedonkulun. Matlu järjestää myös useita tapahtumia sekä kotokumpulalaisten kesken, että tiedekuntarajat ylittäen. Matlu toimii myös Domus Gaudiumilla sijaitsevan Matlu-klusterin ylläpitäjäjärjestönä. Kerhotilaa hallinnoi erillinen Leppätalokomitea. Katso varauskalenterin tilanne.

 • Mitä Matlussa voi tehdä?

Matlussa voi tehdä ihan mitä vain. Olemassaolevia virkailija-kuvauksia voi lukea täältä, mutta näiden lisäksi uusia virkoja putkahtelee Matluun liki vuosittain. Virkailijaksi tulemiseen riittää ainoastaan oma mielenkiinto asiaa kohtaan!

 • Millaisia tapahtumia Matlu järjestää?

Matlu järjestää tapahtumia laidasta laitaan. Vuosittain järjestettäviä tapahtumia on muun muassa vuosijuhlat, Laskuhumala, Kesäbileet, Fuksibileet, tiedekuntasauna. Muita tapahtumia järjestetään virkailijoiden mielenkiinnon ja jäsenistön toiveiden mukaisesti - vain taivas on rajana!

 • Miten Matlu eroaa muista Kumpulan järjestöistä?

Suurin ero Matlun ja muiden Kumpulalaisten järjestöjen välillä on se, että Matlun jäseniä ovat järjestöt. Mikäli olet jonkin Matlun alaisen järjestön jäsen, olet sen myötä myös Matlun jäsen. Esimerkiksi poikkikumpulalainen Limes ry eroaa Matlusta muun muassa tältä osin. Matlu on siis Kumpulan ainejärjestöjen kattojärjestö. Matlu on myös tiedekuntajärjestö.

 • Miten Matlu voi auttaa jäsenjärjestöjään?

Matlulla on laajat resurssit koko Kumpulan väliseen yhteydenpitoon. Mikäli kohtaat jonkin yliopisto-opiskeluun tai opiskelijoihin liittyvän ongelman, johon et koe voivasi vaikuttaa yksilönä, ota yhteyttä Matluun! Järjestön voima on kaikkien jäsenien käytettävissä ja hallitus auttaa mielellään.

 • Miten Matluun saa helpoiten yhteyden?

Helpoiten Matluun saa yhteyden sähköpostitse tai Facebookin yksityisviestin kautta. Matlun hallituslaisten ja virkailijoiden yhteystiedot löydät täältä.

 • Miten Matlun toimintaan pääsee mukaan?

Matluun toimintaan pääsee helpoiten mukaan hakemalla Matlun hallitukseen tai virkailijaksi. Viran kautta pääset toteuttamaan virkaan liittyviä asioita parhaaksi näkemälläsi tavalla, hallituksen ja muiden virkailijoiden avustuksella. Ei kuitenkaan tarvitse sitoutua mihinkään, voidakseen olla osana Matlun laajaa toimintaa. Kuvaukset tämänhetkisiin virkoihin löydät täältä. Hallitus valitaan vuosittain sääntömääräisessä syyskokouksessa syksyn lopussa ja virkailijat taas vuoden alussa järjestäytymiskokouksessa.

Myös osallistumalla Matlun kuukausittaisiin hallituksen kokouksiin pääsee helposti kurkkimaan hallituksen toimintaa aitiopaikalta. Seuraa siis sähköpostilistaamme ainakin kokouskutsujen ja -yhteenvetojen osalta.

 • Missä Matlu vaikuttaa?

Matlu vaikuttaa Kumpulassa, joskaan varsinaista opiskelijahuonetta Matlulla ei vielä toistaiseksi ole. Matlun tilat löytyvät Leppäsuonkadulta sijaitsevalta Matlu-klusterilta.

 • Kuka on Urho Karhu?

Urho Karhu on Matlu-klusterin maskotti. Tuo suuri, mutta lempeä nalle rakastaa paijaamista ja varovaisia haleja. Urho asuu klusterilla ja valvoo siellä matlulaisten toimintaa.

 • Minkä väriset haalarit Matlulla on?

Matlulla ei ole omia haalareita. Tiedekuntajärjestönä Matlu haluaa korostaa poikkitieteellisyyttä ja onhan Kumpulan haalareiden värikirjo jo sellaisenaan vaikuttava!